Ga naar hoofdinhoud

beeldcoach opleidingen

Training Assistent Beeldcoach Welzijn en Zorg

Voor wie

Verzorgende (IG), teamcoaches, welzijnsmedewerkers, praktijkbegeleiders en werkbegeleiders die video opnamen willen gebruiken als deskundigheidsbevordering bij het eigen team, leerlingen en nieuwe medewerkers.

Assistent Beeldcoaching in Welzijn en Zorg

De verzorgende wil graag veilige, betrokken en liefdevolle zorg bieden met respect en waardering. Aandacht voor de eigen regie van de zorgvrager. Een fijne woonomgeving creëren waar de zorgvrager zich maximaal thuis voelt. Voor het verlenen van goede zorg heb je als verzorgende soms vragen bij een zorgvrager: Het lukt niet om de zorg op een prettige manier te laten verlopen. De zorgvrager heeft gedrag dat je niet altijd begrijpt. Het is niet goed zichtbaar wat de wensen en behoeften zijn. Of de samenwerking en communicatie met je collega’s binnen het zelfsturende team verlopen niet naar wens, het overleg loopt niet lekker of afspraken maken verloopt moeizaam.

Dan is het fijn als je deze momenten kunt filmen. Op een ander moment, op een afstand kijk je dan samen naar de situatie met de verzorgende en/of het team. Doordat je samen terugkijkt zie je meer en kun je analyseren wat goed gaat en wat kan verbeteren. Als assistent beeldcoach leer je hoe de beelden op een krachtige en respectvolle manier helpen om problemen inzichtelijk te maken en te zien wat goed gaat en wat verbetert kan worden.

De training

In deze training specialiseer je je tot Assistent Beeldcoach Welzijn en Zorg. Je leert korte video opnames van 5 tot 10 minuten analyseren en interactiepatronen van de professional en de zorgvrager herkennen. Door de beelden per moment stil te zetten kun je stap voor stap zien wat goed gaat en wat nog kan verbeteren. Samen met je collega’s professionaliseer je op deze manier de zorg en zelforganisatie van het team. Je leert onder andere de kenmerken van een professionele en prettige communicatie, een interactie analyse maken en interactiepatronen herkennen.

Hoe werkt het

De beeldcoach of de medewerker zelf, maakt een beeldopname van 5 tot maximaal 10 minuten van een dagelijks moment in de zorg of overleg.
Op een rustig moment bespreek je als beeldcoach de beeldopnamen met de medewerker(s). Doel: helder zicht krijgen op de behoeftes van de zorgvrager en op het eigen functioneren. Medewerkers zien momenten van geslaagd contact, wat verbetering behoeft en wat hun eigen bijdrage daarin is.

Tijd

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 3 uur en een certificering. Aan het einde van de training ontvangt hij/zij het certificaat “Assistent Beeldcoach Welzijn en Zorg”.
De training duurt ½ jaar.

Kosten

€ 2.150,00. Dit bedrag is inclusief trainingsmap, de certificering en het certificaat. Er wordt geen btw in rekening gebracht.

Back To Top