Ga naar hoofdinhoud

beeldcoach opleidingen

Opleiding De Wereld van het Kind in Beeld

Voor wie

Voor alle professionals die een opleiding beeldcoaching hebben gedaan: thuisbegeleiders, docenten, gezinscoaches, CJG coaches, psychologen, orthopedagogen, gezinsvoogden, (JGZ) verpleegkundige, maatschappelijk werkende, enz.

De Wereld van het Kind in Beeld

-De wereld van het kind in beeld- is een opleiding voor beeldcoaches, die het kind centraal stelt en de samenwerking en verbinding tussen thuis en school verbeterd. Je werkt vanuit het wensbeeld van het kind. Dit breng je in beeld. Als beeldcoach faciliteer je het kind om zijn wensbeeld te delen met zijn ouders en docent, waardoor het kind het beeld vaker kan toepassen.
De beweging maken naar meer openheid, veiligheid, vertrouwen en samenwerking.
Het bouwen aan een goede relatie van de onderwijsspecialist en de ouders is belangrijk. Het kind staat centraal (partnerschap).

Hoe werkt het

De beeldcoach, het kind of de ouders of docent maken een beeldopnamen van 5 tot maximaal 10 minuten. Het kind geeft aan waar hij/zij graag een opname van wil. Het wensbeeld wordt door het kind samen met de beeldcoach uit de beelden geselecteerd. Het kind heeft de regie. De beeldcoach faciliteert en begeleidt het proces om zo het wensbeeld, samen met het kind, te delen met de ouders en de docent.
Doorat het wensbeeld uitvergroot wordt, zal het kind deze vaker gaan toepassen. Door het kijken naar de beelden en de reacties van de ouders en de docent kan het kind groeien. De Beeldcoach zorgt voor voldoende veiligheid binnen het traject, zowel voor het kind, de ouders als de docent.

Tijd

De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten van 3 uur, een beoordeling aan het einde en een certificering. De opleiding duurt 8 maanden tot 1 jaar.

Kosten

€ 3.000,00. Dit bedrag is inclusief opleidingsmateriaal, beoordeling, certificering en certificaat. Er wordt geen btw in rekening gebracht.

Registreren

Met een certificaat Beeldcoach kun je jezelf registreren als gekwalificeerd Beeldcoach bij de Stichting Het Collectief.

Back To Top